Help Ukraine

Be a life saver today

ASISTENȚĂ ȘI SERVICII ADRA MOLDOVA


 

Suport Financiar (MPCA cash assistance)

ADRA Moldova, cu suportul financiar din partea mai multor donatori (în prezent – Organizația Internațională pentru Migrație (OIM/IOM) și Food Grains Bank/CFGB), oferă asistență financiară multifuncțională (MPCA) refugiaților din Ucraina care locuiesc în regiunea transnistreană a Moldovei. Înregistrarea refugiaților se face de către angajații ADRA Moldova în incinta centrului OSORC (str. Karl Liebknecht, 144, Tiraspol). 

Pentru mai multe informații contactați direct persoanele responsabile de asistență cash: +37377864599, +37353385500, +37377798616.

 

Support referiri prin rețeaua Urban Displacement and Out of Camp (UDOC) 

În parteneriat cu NRC (Consiliul Norvegian pentru Refugiați) ADRA Moldova a pus în funcțiune un sistem de referire compus din patru Coordonatori UDOC localizați în patru regiuni diferite ale Moldovei (Centru – Chișinău, Sud – Cahul, Nord – Edineț și în regiunea transnistreană a Moldovei – Tiraspol), care oferă support direct refugiaților din Ucraina sub formă de informare și referire la serviciile disponibile, precum și activități de integrare socială a refugiaților.

Pentru detalii contactați direct persoanele responsabile (coordonatorii UDOC): Chișinău – 067291060, Tiraspol – 077782042, Cahul – 067291046, Edineț – 067291155.

 

Servicii de asistență psiho-emoțională pentru refugiații din Ucraina (adulți și copiii)

În cadrul mai multor proiecte în derulare cu finanțarea externă (Consiliul Internațional pentru Refugiați (IRC), Oficiul pentru Afacerile Externe a Germaniei (GFFO), Ministerul Afecerilor Externe și Comerțului a Noii Zelande (NZ MFAD), ADRA Network, etc.), ADRA Moldova oferă asistență psiho-emoțională și psiho-socială (atât în grup, cât și individuală) refugiaților din Ucraina (adulți și copii) în vederea reabilitării lor urmare a situației de conflict armat ale căror victime sunt și integrării lor sociale în comunitățile din Republica Moldova în care își au reședința. Acest tip de asistență este disponibilă în mai multe locații în Chișinău, Vadul lui Vodă, Cahul, Vulcănești, Basarabeasca, Bender, Tiraspol.

 Contact pentru detalii: 0 22 287 289.

 

Sprijin prin consiliere juridică refugiaților și persoanelor vulnerabile

Cu susținerea financiară a mai multor donatori (GFFO, IRC și alții), ADRA Moldova oferă si servicii de consiliere juridică pentru refugiații din Ucraina și pentru persoanele vulnerabile din Republica Moldova.  

Contact pentru detalii: 0 22 287 289.

 

Asistență umanitară sub formă de kit-uri alimentare, igienice, mobile și medicale, plapume, etc.

ADRA Moldova, cu sprijinul financiar din partea mai multor donatori (IRC, NRC, GFFO, Ministerul Afacerilor Externe al Cehiei (CZ MoFA), NZ MFAD, ADRA Network, etc.), oferă kit-uri alimentare, igienice, mobile și medicale, plapume ș.a. pentru refugiații din Ucraina și pentru persoanele vulnerabile din Republica Moldova. 

Contact pentru detalii: 0 22 287 289.

 

Servicii de suport pentru copii și tineri / educație neformală

În cadrul proiectului finanțat de IRC, ADRA Moldova sprijină activitatea a 5 spații sigure și liniștite pentru copii și tineri (Chișinău – 2 locații, Vadul lui Vodă, Bender și Vulcănești), unde aceștea pot petrece timpul, fiind implicați în activități extra-școlare precum învățarea limbii române, lecții de chitară, pictură, etc. 

Contact pentru detalii: 0 22 287 289.

 

Sprijin persoanelor cu dizabilități fizice și/sau mentale

ADRA Moldova, cu finanțarea Global Affairs Canada (GAC), sprijină 5 parteneri locali (SOS Autism, HomeCare, OSORC, Curcubeul Speranței și FCPS Criuleni) în oferirea de suport sub formă de terapii specializate gratuite pentru persoane cu dizabilități fizice și/sau mentale (copii și adulți) din familii vulnerabile, inclusiv refugiați din Ucraina.

 Contact pentru detalii: 0 22 287 289.

 

Suport cu echipamente, materiale și rechizite școlare pentru elevi

În cadrul mai multor proiecte (NZ MFAD, CZ MoFA) ADRA Moldova acordă sprijin instituțiilor de învățământ și elevilor sub formă de echipament, tehnică, electronice, materiale și rechizite școlare. 

Contact pentru detalii: 0 22 287 289.

 

Sprijin cu informații și referire persoanelor victime ale Violenței în bază de Gen (VBG) sau sub risc de VBG 

În contextul conflictului armat din Ucraina, urmare a căruia mii și milioane de oameni traumatizați sunt nevoiți să își părăseasca casa și țara și să se deplaseze peste hotarele acesteia în calitate de refugiați, majoritatea cărora sunt persoane de gen feminin și copii, aceștia se află sub un risc mare de a deveni victime ale violenței în bază de gen, inclusiv trafic de ființe umane și copii, abuz sexual, exploatare sexuală, violență în familie, etc.. ADRA Moldova, cu susținerea financiară IRC și GAC, prin intermediul psihologilor săi, oferă consiliere psihologică refugiaților victime ale VBG sau sub mare risc de a deveni victime, precum și servicii de referire la organizații specializate, prin intermediul Ofițerului de protecție ADRA Moldova. De asemenea, în cadrul acestor proiecte, ADRA Moldova desfășoară activități și evenimente de informare a refugiaților privind VBG, și le pune la dispoziția lor diverse materiale pe acest subiect. De asemenea ADRA Moldova organizează instruiri pentru angajații săi și cei ai partenerilor săi de implementare pe subiectul VBG, pentru ca aceștia să fie pregătiți să ofere informația necesară persoanelor aflați în risc și să îi poată îndruma la serviciile specializate corespunzătoare.

Contact pentru detalii: +373 67 291 085 sau 0 22 287 289. 

5 răspunsuri

Comentariile sunt închise.