Săptămâna aceasta, atelierul de culinarie a fost dedicat preparării sarmalelor Moldovenești. Activitatea a fost organizată la cererea participantelor, care și-au dorit să învețe secretele acestei rețete autentice.
Atelierul a început cu o prezentare detaliată a ingredientelor necesare: foi de varză , orez, ceapă, morcovi, condimente și verdețuri. Fiecare participantă a avut ocazia să pregătească sarmalele sub îndrumarea atentă a specialistului, care le-a explicat pașii esențiali pentru a obține o sărmăluță perfectă.
De la pregătirea amestecului și până la tehnica specifică de împachetare a sarmalelor, toate etapele au fost realizate cu grijă și răbdare.
La final, sarmalele au fost fierte la foc mic, pentru a-și dezvolta aromele, iar sala a fost umplută de mirosul sarmalelor. Atelierul s-a încheiat cu degustarea sarmalelor, toți participanții bucurându-se de rodul muncii lor într-o atmosferă prietenoasă!
🙏🏽 Proiect susținut de NRC – Norwegian Refugee Council