„CINE ESTE APROAPELE MEU?”

🤷‍♂️ „CINE ESTE APROAPELE MEU?” 👀
Voluntarii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din satele Prodăneşti şi Tîrșiţei, în strânsă colaborare cu ADRA Moldova, Dansk International Humanitær Hjælp (Organizația Umanitară Internațională Daneză) şi agenţii sociali ai câtorva sate (Prodăneşti, Ştefăneşti, Brînzenii Vechi, Cazaneşti, Vadul – Leka, Chițcanii Vechi şi Tîrșiei), au asigurat ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina (găzduiți în satele de mai sus), precum și pentru persoanele cu dizabilități locale. Ajutorul a fost oferit exact la timp.
Suferinții ucraineni au suportat cu greu ruptura cu rudele rămase în zona de război. Majoritatea nu aveau cunoștințe în Moldova.
Participanții la proiect au fost atinși de durerile acestor oameni. După ce au ascultat despre exemplul lui Hristos, oamenilor le-a fost mai ferice să împartă ajutor pe la casele fiecăruia. A devenit din ce în ce mai firesc pentru ei să slujească celor suferinzi, urmând astfel exemplul lui Hristos, care a făcut binele.
Donatorii și organizatorii de proiecte au arătat că aproapele lor este fiecare persoană care are nevoie de ajutorul lor. Bunul lor exemplu poate face mai mult pentru binele oamenilor decât simplele afirmații.
Creștinii AZȘ cred că Dumnezeu nu recunoaște diferențele naționale, rasiale sau sociale. El este Creatorul întregii omeniri. El dorește să dezvolte în oameni calitățile bune ale caracterului Său – compasiune, tandrețe și iubire.
Slujind cu sârguință altora, participanții la proiecte caritabile se plasează în școala Lui, ceea ce îi va face vrednici de locașurile cerului.
În acest proiect, tuturor participanților li s-a oferit oportunitatea de a-și îmbunătăți caracterul, ajutându-i pe ai lor și pe alții, până când mila pentru alții va deveni nevoia lor interioară.
Beneficiarii și-au exprimat sinceră recunoștință sponsorilor și organizatorilor proiectului.
 
               
               
                          
                                      
                            
ro_RORomanian