IMPACT

Descoperirea resentimentelor este o activitate care implică explorarea și conștientizarea senzațiilor și sentimentelor pe care le experimentăm într-un mod foarte profund.
În unul din spațiile sigure organizate de ADRA Moldova am petrecut activitatea: Aplicarea arderii descriptive. Fiecare participant la activitate a pregătit o listă cu o descriere emotională a supărărilor sale. Ieșind în natură, am organizat un foc de tabără, unde fiecare a ars toate supărările, durerile, indignările, furiile acumulate de mai mult timp, acestea fiind scrise pe hârtie. Apoi în lampioane, am pus fiecare dorințele noastre, dându-le voie să zboare sus, mai departe de grijile noastre cotidiene, spre a se implini mai repede.
Am savurat apusul și am simțit cum ne eliberăm de emoțiile negative, ne acceptăm noua stare emoțională și suntem mai bine dispuși pentru a ne continua viața bucurându-ne de fiecare zi pe care o trăim!
Impactul activităților este:
– Sprijin emoțional și suport reciproc într-un mediu sigur și confidențial,
– Accesarea resurselor interioare prin identificarea emoțiilor si exprimarea lor,
– Idetificarea, acceptarea emoțiilor proprii așa cum sunt, pentru a ne putea elibera de ele,
– Informare și sprijin practic în procesul de efectuare,
– Improvizarea unei vizualizări ,precum că focul a ars toate emotiile rele si distrugătoare, care ne macină sufletul,
– Crearea unor conexiuni sociale puternice și dezvoltarea rețelei sociale, stabilirea unor relatii mai calde, prietenesti între participanți,
– Dezvoltarea unei conexiuni mai profunde între minte și corp, prin modalitatea de a renunța la nemulțumirile personale,
– Debarasarea de greutatea invizibilă a nemulțumirilor ce ne distruge moral si fizic, precum și înțelegerea și exprimarea adecvată a emoțiilor.
                         
                          
ro_RORomanian