Realizări ADRA

Raport Anual

2022 

 • Să trăiești viziunea și misiunea ADRA având așteptări clare și responsabilități reciproce;
 • Transparență prin comunicare deschisă și înțelegerea operațiunilor ADRA;
 • Angajat conștient fizic, psihic și spiritual.

Impact ADRA

 • Irina este o mămică tânără și cu părere de rău singură crește o fetiță minunată, pentru că soțul ei nu are dreptul să părăsească țara. În Ucraina locuia în Nicolaev, dar odată cu începutul conflictului armat pe teritoriul țării a fost nevoită să își schimbe locul de trai în interiorul țării, într-un sătuc. Iar în Ianuarie 2023 a venit în Tiraspol (Transnistria). Are rude in partea stângă a râului Nistru, și au adăpostit-o, pentru a fi mai ușor cu cheltuielile pentru locuință. Deoarece bebelușul are numai 6 luni, Irina nu are posibilitatea să lucreze, fiind mereu prinsă în activități legate de îngrijirea copilului.

  Fetița Emy este foarte micuță, fiind diagnosticată cu o maladie ce presupune asimilarea problematică a proteinei în organism. Din acest motiv mama are nenumărate cheltuieli pentru analize și control periodic la diferiți medici precum neurolog, endocrinolog și pediatru.  Pe lângă necesitățile medicale, nu dispar nici   cele de bază zilnice, nu pompoase, dar costisitoare. 

  Rudele Irinei au aflat despre inițiativa ADRA Moldova de a susține financiar  refugiații din Ucraina, aflații pe teritoriul Transnistriei și au informat-o și pe ea. S-a înregistrat și începând cu luna februarie 2023, atât mămica cât și Emy primesc lunar câte 120 euro. 

  Irina este mulțumitoare Organizației  ADRA Moldova pentru ajutorul oferit. Cu banii primiți, ea poate procura produse alimentare specifice dietei pe care o are fetița sa și poate achita investigațiile necesare pentru a menține sănătatea Emiliei. 

  «Dacă nu erați voi, poate că nu aveam ce mânca, acuma însă suntem asigurați cu strictul necesar. Recunoștință!» spune Irina.

   

Parteneriate ADRA

Evidențiem mai jos, partenerii ADRA Moldova din ultimul an. 

Prețuirea noastră și răsplata de sus!

 

1.     ADRA Australia.   –    https://www.adra.org.au

2.     ADRA International.    –    https://adra.org

3.     NACHBAR IN NOT   –    https://www.emergency-appeals-alliance.org/portfolio/nachbar-not-austria/    https://www.samariterbund.net

4.     Canadian foodgrains Bank     –    https://foodgrainsbank.ca

5.     German Federal Foreign office –    https://www.auswaertiges-amt.de/de

6.     ADRA Canada –    https://www.adra.ca

7.     Interantional Rescue Committee. –     https://www.rescue.org

8.     Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic  –  https://www.mzv.cz/jnp/en/index.html     https://adra.cz/en/

9.     New Zealand –    https://adra.org.nz        https://www.mfat.govt.nz

10.  Kerk in Actie  –    https://kerkinactie.protestantsekerk.nl

11.  Norvegian refugee council  –   https://www.nrc.no

12.  IOM Moldova –    https://moldova.iom.int

13.  ADRA Elveția –    https://www.adra.ch

14.  Danish Humanitarian AID –    https://dansk-international-noedhjaelp.dk