Schimbarea începe de la fiecare dintre noi

🆕 ️Managerii de servicii sociale adresate copiilor și-au fortificat cunoștințele în cadrul unei instruiri organizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu suportul ADRA Moldova, sub genericul „Protecția drepturilor copilului în Republica Moldova – realități și perspective”.

✅ În acest context, reprezentanții Direcției politici de protecție a drepturilor copilului și familiilor cu copii din cadrul Ministerului au familiarizat participanții cu modificările legislative în domeniul protecției drepturilor copilului, serviciile sociale existente la nivel de țară care sunt destinate copiilor, inclusiv celor refugiați din Ucraina, precum și cu alte măsuri de protecție socială a copiilor, îndeosebi a celor rămași fără ocrotire părintească.

👨‍👩‍👧‍👦 Totdată, secretarul de stat Vasile Cușca le-a vorbit participanților despre reforma sistemului de asistență socială, în special despre aspectele ce vizează serviciile și măsurile sociale pentru copii. Datorită acestei reforme, copiii vor avea acces echitabil la măsurile de protecție socială, iar serviciile sociale pentru copiii vor fi dezvoltate uniform, conform unor standarde minime de calitate bine definite și vor fi accesibile în mod egal în orice regiune a țării.

Mesajul principal pe care am vrut să îl accentuăm este că fiecare copil are dreptul să se dezvolte într-un mediu familial favorabil și afectuos.
Fiecare speacker a transmis informație prețioasă în a soluționa diferitele situații dificile care apar în procesul de asigurare a creșterii unui copil echilibrat și protejat: „protecția copiilor refugiați”, „reforma sistemului de asistență socială Restart”.
Copiii care se află în situație de risc, sunt aceeași copii, doar că deseori mai puțin iubiți, mai puțin înțeleși, mai puțin încurajați, mai puțin susținuți și mai puțin acceptați…
Dorim să schimbăm asta, iar schimbarea începe de la fiecare dintre noi!
Proiect susținut financiar de către ADRA Canada🙏
ro_RORomanian