Te rog să salvezi copii, fetele noastre

O istorie rară, dar în realitatea zilei de azi, tot mai des întâlnită.
„Te rog să salvezi copii, fetele noastre” – au fost cuvintele lui Andrei, soțul Alinei Miroshkina, originară din regiunea Jîtomîr, Ucraina.
Am făcut cunoștință cu ea întâmplator, prin Viber. Se eliberase un loc pentru a pleca gratis în Germania și i s-a oferit contactele noastre.
Problema care a urmat a fost dură pentru Alina. Trebuia să aleagă între a oferi posibilitatea mamei sale să plece sau să plece ea, fără fetele sale, pentru că exista doar un singur loc liber. După multele discuții și lacrimi au hotărât să meargă mama Alinei, doamna Valentina, o doamnă extraordinar de blândă.
În ziua plecării, Alina împreună cu fetele sale Anghelina și Almira au venit s-o petreacă pe bunica lor într-o călătorie absolut necunoscută. Au venit în speranța că poate cineva se răzgândește în ultimul moment… dar n-a fost sa fie…
Era 18.40 seara. Era frig. Alina cu ochii în lacrimi aștepta tăcută în stradă alături de fete.
Colaboratorii ADRA le-au promis că vor găsi soluție pentru ele și că în câteva zile o vor putea îmbrățișa pe bunica Valentina, acolo în Germania.
În timpul discuțiilor s-a apropiat o doamna care a observat lacrimile Alinei. Era doamna Anastasia Postolache.
-Aveți unde vă duce? A întrebat liniștită
-Căutăm … i-am răspuns.
În câteva minute problema a fost soluționată. Alina împreună cu fetele sale au fost primite cu căldură în casa doamnei Anastasia, o bătrânică cu suflet mare, care a oferit totul pentru ca fetele să se simtă în siguranță.
Timpul de așteptare pentru a pleca în Germania a fost doar de 3 zile însă a fost suficient timp pentru ca familia din Ucraina să creeze o relație frumoasă cu doamna Anastasia. În ziua plecării au fost alintate cu fructe, dulciuri și alte gustoșenii pregătite special pentru ele.
S-au despărțit cu îmbrățișări și cu expresia „La revedere bunicuța Anastasia”!
Alina și fetițele ei au ajuns în Germania și într-adevăr au cuprins-o pe bunica Valentina așa după cum le-am promis. Le-au plăcut mult călătoria și oamenii de care au fost ajutați.
Mulțumim tuturor persoanelor cu suflet mare care au fost implicate în procesul de reuniune a acestei familii ADRA Moldova, Slavici Zgherea, Danilescu Ghenadie și Diana Iurna 😇🙏
ro_RORomanian