Unde se fac teste IQ pentru copii cu autism?

Q-ul (Intelligence Quotient) reprezintă măsura inteligenței umane exprimată printr-un număr rezultat în urma susținerii unui test standardizat, raportat la vârsta cronologică.
Deși testele de inteligență standardizate pot măsura IQ-ul începând cu vârsta de aprozimativ 3 ani. O evaluare complexa și valoroasă a abilităților cognitive (atât verbale, cât și non-verbale) poate fi făcută după vârsta de 6 ani. Pentru a putea lua decizii corecte în privința planului educațional al unui copil, este foarte important sa fie evaluate cele două componente majore ale inteligenței: cea non-verbală (inteligena fluidă, moștenită genetic) și cea verbală (inteligența cristializată, câștigată prin educație).
Grație ADRA Moldova pentru susținerea proiectului realizat in parteneriat cu AO SOS Autism: „Evacuare, Asistență și Protecție pentru salvarea vieților în Ucraina, Moldova, România 2022, război, protecție și numerar” cu suportul financiar de la Asistența umanitară internațională, Guvernul Canadei (IHA CANADA), au fost și sunt realizate în continuare servicii de evaluare a abilităților (VB-mapp) și evaluarea coeficientului de inteligenta IQ (SON-R) pentru copiii cu autism din Ucraina și Republica Moldova.

Multumim pentru efort coordonatilor!

 

                  

ro_RORomanian