Unicii care oferă suport financiar în Regiunea Transnistreană – ADRA

Perioada în care Ucraina se află într-o situație fără precedent, toată lumea s-a mobilizat în a ajuta refugiații. Acest conflict a dus la migrarea cetățenilor ucraineni în toate țările vecine, inclusiv  în Republica Moldova, având efecte umanitare imense. Republica Moldova a fost țara de tranziție a refugiaților către Europa, însă mulți dintre aceștia au rămas să aștepte vremuri mai bune, la noi!

ADRA cu suportul financiar din partea Canadian Foodgrains Bank, Ministry of Foreign Affairs Czech Republic, Kerk in Actie din Olanda, German Federal Foreign Office,  Nachbar in Not din Austria, intervine asupra situației refugiaților din Republica Moldova, asistând nevoilor primordiale ale acestora pei asistență financiară directă pentru refugiați. Beneficiază refugiații copii, adolescenți, însoțitorii lor și cei vârstnici.

Primul lucru care se efectuează, este informare refugiaților despre locul și data petrecerii evenimentului. Informarea are loc prin următoarele mijloace:   

Televiziune locală.            

Post radio local

Administrația publică locală.

Condițiile de înregistrare sunt simple și ușor de urmat  pentru că fiecare refugiat este consultat personal de către partenerii ADRA din Tiraspol – OSORȚ și  voluntarii ADRA. Pentru ca procedura de înregistrare să fie fără impedimente, refugiații trebuie să dețină și să prezinte în original:

  1. pașaportul intern ucrainean, 
  2. fișa de emigrare, 
  3. pașaportul extern, 
  4. certificatele de naștere ale copiilor minori,    
  5. pe loc se completează un formular cu date personale în baza căruia se efectuează înregistrarea,
  6. prezența fizică a fiecărei persoane care urmează a fi înregistrată este obligatorie, deasemeni și a copiilor minori,
  7.  în cazul unei persoane cu grad de dizabilitate sever, un lucrător ADRA se deplasează la domiciliu pentru a facilita procesul de înregistrare.            

              

 

 Zilnic de la orele 10.00 până la 16.00 fiecare refugiat este așteptat la adresa: str. Karl Liebknecht 144 A, or. Tiraspol. La fel înregistrarea se petrece și în alte teritorii în Transnistria. Săptămânal se organizează zone adaptate pentru înregistrare în Râbnița, Grigoriopol, Camenca și Slobozia. În urma înregistrării în baza de date, se deschide un cont pentru refugiați la Eximbank, și în scurt timp beneficiarii au acces la bani pentru a-și acoperi cheltuielile necesare.                                                                                             Pot beneficia toți cei care nu au fost anterior înregistrați la alte organizații pentru distribuirea asistenței financiare  ( ONU, cei înregistrați la alte centre de înregistrare).                                                                                   

Întreg mersul este asistat de un specialist care monitorizează procesul de înregistrare și corectitudinea acestuia, pentru ca drepturile nimănui să nu fie încălcate.

ADRA Moldova este unicul ONG care oferă suport financiar în regiunea Transnistreană.

„ADRA Moldova se alătură din toată inima intervenției umanitare, în urma războiului, pentru refugiații din Ucraina. Solidaritatea umană de care se dă dovadă în situațiile de criză, cu siguranță nu în deplină măsură, dar vindecă inimi și șterge lacrmi care brăzdează fața. Întreaga activitate a personalului ADRA Moldova a fost orientată către protecția și nevoile refugiaților ucraineni, deseori lucrând și jertfind în detrimentul nevoilor personale. Mulțumim partenerilor noștri pentru finanțare și implicare, împreună slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

 

Ne puteți scrie pe www.adra.md și rețelele noastre de socializare Facebook și instagram.

Contactele partenerilor noștri în Tiraspol, OSORȚ (Telegram, Viber, WatsApp):

 +37353385500

+37377864599

+37377798616

+37377741229

Adresa de email: osorc@yandex.ru

                   

 

 

ro_RORomanian